Drodzy Absolwenci!
 

Składam serdeczne podziękowania za tak liczne przybycie
i aktywne uczestnictwo w Jubileuszu
70 – lecia Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego
i 25 – lecia VIII Liceum Ogólnokształcącego.
Było to piękne i wzruszające wydarzenie, podczas którego szkoła została uhonorowana za ponadpokoleniową wartość dokonań:

MEDALEM ZA ZASŁUGI DLA MIASTA TORUNIA na wstędze
oraz
MEDALEM ZA ZASŁUGI DLA WOJEWÓDZTWA KUJAWSKO-POMORSKIEGO.

Wyróżnienia te stanowią także Waszą zasługę.

Życzę najmilszych wspomnień.

Z wyrazami szacunku
Urszula Przedpełska
Dyrektor ZSPS i VIII LO 

 

OD DNIA 24 SIERPNIA 2017 ROKU
WPŁATY NA ZJZAD ABSOLWENTÓW  NIE BĘDĄ PRZYJMOWANE. 

 

Drodzy Absolwenci NASZEJ SZKOŁY

16 września 2017 roku

będziemy obchodzić jubileusz
70-lecia Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego
i 25-lecia VIII Liceum Ogólnokształcącego,
na który Was wszystkich serdecznie zapraszamy

 

MIEJSCE: szkoła, hala sportowa i internaty


PROGRAM OBCHODÓW :
 

8.00-11.00 Rejestracja uczestników w hali sportowej.
9.00-10.00 Uroczysta Msza Święta w intencji nauczycieli, pracowników, uczniów i absolwentów w Kościele o. Redemptorystów pod wezwaniem Świętego Józefa przy ul. św. Józefa 23/35.
11.00-12.30 Cześć oficjalna – hala sportowa.
13.00-15.00 Obiad dla Absolwentów, którzy zgłosili uczestnictwo.
15.00-18.00 Czas wolny – spotkania koleżeńskie, spotkania z nauczycielami i zwiedzanie obiektów szkolnych.
19.00-5.00 Bal Absolwenta w Centrum Targowym PARK, ul. Szosa Bydgoska 3 w Toruniu dla osób, które zgłosiły uczestnictwo.


WARUNKI UCZESTNICTWA:
 

Warunkiem uczestnictwa jest dokonanie wpłaty w wysokości:

  • 50zł - od uczestnika (bez balu)
  • 220zł - od uczestnika (z balem)

na konto:

Towarzystwa Absolwentów i Przyjaciół Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego
i VIII Liceum Ogólnokształcącego KRS: 35729, NIP: 956 20 61 796

NR KONTA: 49 1160 2202 0000 0000 2633 9496


Ostateczny termin wpłat, na życzenie absolwentów, został przesunięty do 31 lipca 2017 r.

Wpłata jest jednocześnie zgłoszeniem uczestnictwa.

Na dowodzie wpłaty należy podać:

  1. Imię i nazwisko (dla kobiet także nazwisko panieńskie).
  2. Rok ukończenia szkoły.
  3. Dla osób zainteresowanych noclegiem w internacie dopisek –„NOCLEG” wraz z podaniem daty: zakwaterowanie w internacie od 15.09.2017 od godz. 20.00 do 17.09.2017r. do godz. 12.00, bez dodatkowych opłat.
    • Ilość miejsc noclegowych ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.
    • Ilość miejsc na balu ograniczona – decyduje kolejność zgłoszeń.

Dokonanie wpłaty jest zgłoszeniem uczestnictwa i jednocześnie wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rejestracji uczestników na zjazd Absolwentów zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2015r., poz. 2135 z późn. zm.).
Potwierdzeniem wpłaty będzie lista uczestników zamieszczona na stronie internetowej: Aktualna lista uczestników zjazdu (aktualizowana raz na miesiąc do dnia 10 następnego miesiąca), zawierająca poniższe dane:

Aktualna lista uczestników zjazdu

INFORMACJE DODATKOWE:

  1. Adres www.zsps.torun.pl lub www.8lo.torun.pl
  2. Adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  3. Istnieje możliwość zakwaterowania w internacie od 15.09.2017 od godz. 20.00 do 17.09.2017r. do godz. 12.00, bez dodatkowych opłat (ilość miejsc ograniczona).
  4. Obiad dla Absolwentów, którzy zgłosili uczestnictwo będzie serwowany na podstawie karty obiadowej.
  5. Dla uczestników balu zapewniony jest bezpłatny parking przed Centrum Targowym „PARK”.

ORGANIZATORZY:

Dyrektor ZSPS i VIII LO Komitet Organizacyjny Towarzystwo Absolwentów i Przyjaciół ZSPS i VIII LO
Urszula Przedpełska Małgorzata Czachowska(Zielińska)-przewodnicząca
Elżbieta Krajewska (Laskowska)
Małgorzata Kompanowska (Olejniczak)
Violetta Kalka
Anna Umańska (Płocka)
Waldemar Przybyszewski – prezes
Katarzyna Lewandowska (Martewicz)
Andrzej Kowalski
Ryszard Szczuka

MENU

Centrum Targowe “PARK”
Godz. 19.00 – 5.00


Wino musujące na powitanie gości

Dania serwowane:
Zupa: Rosół z kluseczkami ręcznie wyrabianymi
Danie główne: Filet z kurczaka faszerowany na sosie serowym z zapiekanką ziemniaczaną oraz małą sałatką ze świeżych warzyw

Bufet gorący – przez cały bal
Kieszonki z karkówki z kapustą z grzybami na sosie grzybowym
Kotleciki z kurczaka w chrupiącej panierce posypane serem wędzonym
Pierogi z mięsem okraszone chrupiącą cebulką i boczkiem
Dorsz pieczony według Kurta Shellera po młynarsku z oliwkami i kaparami
Ziemniak opiekany z rozmarynem i ziołami
Warzyw gotowane na parze z dodatkiem masła migdałowego

Bufet zimny – przez cały bal
Mięsa pieczone i wędzone na dymie olchowym i zrąbkach dębowych
Ławica pstrągów faszerowanych w towarzystwie wędzonej makreli
Kiełbasy wiejskie doprawiane majerankiem i kminem z serami z południowej części Europy
Śledziki trzy rodzaje w shocie: kaszubski, w śmietanie, w oleju z lekką nutką piernika
Pasztet dworski z piklami podany

Sałaty i dodatki
Sałata rzymska z kurczakiem i sosem Cesar
Pomidory plastrowane z sosem Pesto i redukcją balsamiczną
Mix warzyw i sałat z domowym winegretem
Sosy: koktajlowy, czosnkowy, barbecue
pieczywo, masło

Godz. 1.00 – ciepłe danie serwowane
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Bufet deserowy
Ciasta według szefa cukierni
Tort
Kawa, herbata, woda, sok

Alkohol:
Wódka Wyborowa – 0,7l na 10 osób – w cenie menu

Możliwość zakupienia alkoholu:
(poniższe ceny dotyczą stawek obowiązujących w kwietniu 2016 i mogą ulec zmianie do września 2017)
Wódka Wyborowa – 50 zł / 0,5l
Wódka Finlandia – 70 zł / 0,5l
Ballantines – 90 zł / 0,7l
Wino Consigna b / cz – 35 zł / but.

Napoje:
Napoje gazowane – 3,50 zł / 0,2l